جلسه کمیته تخصصی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی روز یکم مهر ماه سال جاری با حضور اعضای کمیته در محل سالن جلسات اتاق بجنورد برگزار شد، در ابتدای جلسه زهرا معینی ،رییس کمیسیون پول و سرمایه گذاری اتاق اظهارداشت: طبق تحقیقات اتاق ایران بیش از 80 نوع مجوز و استعلام را برای سرمایه گذاران داریم با این اوصاف چه کسی حاضر به سرمایه گذاری است و ما با بحران سرمایه گذاری مواجه هستیم و استان ما هیچ پتاسیلی ندارد که سرمایه گذار خارجی بیاید تنها امتیاز ما سرمایه گذار داخلی است .
او ادامه داد: ما در واقع از استان سیستان بلوچستان محروم تر هستیم، زیرا گمرکات مرزی آن ها فعال است و گمرکات مرزی ما فعال نیست و این موضوع که به صنایع اجازه توسعه نمی دهند .
مریم محروقی، سرپرست دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان نیز اظهارداشت: دغدغه هایی در حوزه های مختلف سرمایه گذاری استان وجود دارد مدتی است که پروسه صدور مجوزها به کندی صورت می گیرد .
وی افزود: با توجه به محدودیت منابع برای سرمایهگذاری در استان، یکی از مؤلفههای رشد اقتصادی در استان فقط همین سرمایه هاست .
وی رشد بالای نقدینگی در سطح کلان و در عین حال کمبود منابع مالی در بخش تولید یا به عبارت دقیقتر سلطه مالی و عدم تخصیص بهینه منابع به تبع آن را از جمله چالشهای سرمایه گذاری عنوان کرد .
در ادامه مجتبی برزگر نماینده اداره کل اقتصاد و دارایی نیز اظهارکرد : از زمانی صدور مجوز ها به کندی انجام شد که بخشنامه ای مبنی بر صدور مجوز و استعلام اولیه توسط بخشداری ها و دهیاری ها اعلام شد و این موضوع باعث شد سیکل بررسی صدور مجوز ها از حوزه های مختلف بررسی و در سطوح پایین دستی دچار اتلاف زمان و چالش شود.
در ادامه ملیحه یغمایی نماینده استانداری بیان داشت : زمانی که سرمایه گذار جهت سرمایه گذاری مراجعه می نماید بایستی مجوزهای اولیه برای سرمایه گذاری قبلاً اخذ شود ولی متاسفانه بررسی هایی که صورت می گیرد بیشتر استعلامات در خصوص تبعات اجتماعی در نظر گرفته می شود و عواید سرمایه گذاری نادیده گرفته می شود.
در ادامه جناب آقای علی نژاد کارشناس اقتصادی فرمانداری بجنورد نیز بیان داشت : مشکلی که گاهاً ایجا می شود نظام مهندسی موافقت اولیه را صادر می کند در صورتیکه تبعات اجتماعی این واگذاری را نسنجیده است در نتیجه بهتر است قبل از موافقت اولیه مکاتبه ای با بخشداری صورت گیرد و بعد از آن موافقت را صادر نماید .
قربانی نماینده اداره راه و شهرسازی خراسان شمالی نیز افزود: با انتقاد از اینکه مرجع شناسایی زمین ها کدام دستگاه می باشند گفت :زمین ها را چه کسی شناسایی کرده است و از کجا گرفته اند و درکجا تصویب شده اند؟ زمین هایی که برای ساخت نهضت ملی مسکن از امور اراضی مجوز گرفته اند و یا موضوع روستاها به استناد نامه بنیاد مسکن در شورای توسعه استان مصوب گردید و به هیچ عنوان در کارگروه زیربنایی موضوع به تصویب نرسیده است .
محمدی نماینده بنیاد مسکن در ادامه گفت : تا به امروز ما دستورالعملی مبنی بر پیروی از موضوع استعلام از جلسات آمایشی به ما ابلاغ نشده است. پیشنهاد واگذاری زمین را ما می دهیم ولی واگذاری زمین را راه و شهرسازی انجام می دهد حتی متقاضیان را هم خود مسکن و شهرسازی معرفی می کند.
در ادامه هاتفی از تولید کنندگان استان بیان داشت: کارخانه الیاف شیروان پس از انحلال تبدیل شد به واحد آپارتمان که یکی از افتخارات شهر شیروان بود می توانست فعالیتش حفظ شود و باعث افتخار شهر شیروان باشد ولی متاسفانه آثاری از کارخانه نیست وحدود 400 نفر اشتغال از بین رفت و ما در سال چند واحد اقتصادی ایجاد می کنیم .
ایشان افزود: پتروشیمی به عنوان بزرگترین منبع درآمد استان است ولی در حال حاضر یک روستا درکنارش ایجاد شده و به خاطر این روستا موانع ایجاد می شود اشکالی که وجود دارد در کشور ما به صنعت و صنعتگر احترام نمی گذارند که اگر می گذاشتیم اینقدر تعطیلی کارخانه جات را نداشتیم ما باید کارخانه هایی که داریم را حفظ کنیم.
رهبر نماینده محیط زیست اظهار کرد :توسعه صنعت در مناطق مسکونی تبعات زیست محیطی دارد بخشنامه ای وجود دارد. که معکوس این فاصله هم رعایت شود که به ضرر صنعت خواهد بود یعنی اگر صنعت استقرار دارد 1200 کیلومتر را از مناطق مسکونی رعایت کند.