27 تیر 1404 9:57 ب.ظ

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی خراسان شمالی، عباس کاظمی ،دبیر و سخنگوی شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی و رییس اتاق بازرگانی استان در این جلسه به مشکلات و چالش های سامانه جامع تجارت اشاره کرد و معتقد است: اختلالات آن، فرایندهای تجاری و حتی مالی فعالان اقتصادی و بخش خصوصی را دچار اختلال کرده و باعث آسیب به حوزه تجارت شده است.

وی این مشکلات را  شامل اختلالات فنی، ناپایداری و قطعی های مکرر عنوان کرد که مانع از انجام فعالیت های تجاری در خصوص ثبت سفارش، ترخیص کالا و رفع تعهد ارزی شده است .

ایشان از دیگر چالش های سامانه تجارت را خطاهای مکرر در سامانه جامع تجارت در بحث عدم امکان ویرایش ثبت سفارش، اختلال در اظهارکالا، توقف پرونده‌ها در مرحله کارشناسی و استعلام ذکر کرد.

وی بر ضرورت  آموزش کاربران جهت ورود به سامانه جامع تجارت تاکید کرد و خواستار آموزش و تهیه فیلم های آموزشی  و افزایش نمایندگی شرکت های معتبر (مودیان مالیاتی )جهت راهنمایی و رفع چالش ها برای ورود به سامانه جامع تجارت از سوی امور مالیاتی استان شد.

الزام آموزش کاربران در فرایند ورود به سامانه جامع تجارت

مریم محروقی ،معاون مجامع و شوراهای اتاق بازرگانی بجنورد نیز در این جلسه اشاره ای به راه اندازی سامانه جامع تجارت از سال ۹۸  کرد که همچنان  از آن زمان تاکنون بخش خصوصی با چالش های این سامانه مواجه هستند.

وی به مشکلات سامانه جامع تجارت  از جمله  ایرادات فنی، ناپایداری و قطعی‌های مکرر اشاره کرد و خواستار رسیدگی  این مهم درجهت  رفع آن شد.

وی بر الزام آموزش بخش خصوصی در  فرایند ورود به سامانه جامع تجارت تاکید کرد که نیازمند تدابیر ویژه است تا کاربران بتوانند به راحتی و با آگاهی کامل از امکانات و خدمات این سامانه استفاده کنند.

وی این آموزش‌ها را شامل نحوه ورود به سامانه، ثبت‌نام، استفاده از امکانات مختلف و همچنین قوانین و مقررات مربوطه برشمرد.

وی  تنها دستگاه کمک کننده در این قضیه را سازمان صمت اعلام کرد که می تواند این مشکل را برای بخش خصوصی مرتفع کند.

مرزنشینان در  تمدید کارت‌های بازرگانی با چالش‌های متعددی روبه‌رو هستند

سید هاشم سیدی ،عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی بجنورد در خصوص مشکلات مرزنشینان گفت: مرزنشینان در  تمدید کارت‌های بازرگانی با چالش‌های متعددی روبه‌رو هستند ، خواستار تمدید کارت مرزنشینان شد چراکه مرزنشینان باید صادرات انجام دهند تا بتوانند واردات داشته باشند.

وی معتقد است: مرزنشینان به‌دلیل کاهش خدمات دولتی، مشکلات مالی و اداری، و نبود هماهنگی بین سازمان‌ها در تمدید کارت‌های بازرگانی با دشواری‌هایی مواجه هستند. با این حال، طرح‌هایی مانند تمدید خودکار کارت‌هاو رفع تعهدات ارزی می‌تواند تا حدی این مشکلات را کاهش دهد.

وی اظهار داشت: در مورد تعیین سقف برای تعهد ارزی مرزنشینان در استان خراسان شمالی، این موضوع  در استان‌های مختلف بر اساس ضوابطی مانند فاصله از مرز، نوع کالاهای وارداتی و سوابق تجاری تعیین می‌شود. وی افزود : در این خصوص استان خراسان شمالی هم خواستار این مهم است که سقف تعهد ارزی مرزنشینانش مانند  استان‌های مرزی مشابه و یکسان باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *